wtorek, 20 października 2015

Mielone w cieście francuskim

Składniki na 12-14 kotlecików:

1 kg mięsa mielonego wołowego
200 g żółtego sera
2 ogórki konserwowe
natka pietruszki
1 ciasto francuskie
2 jajka
vegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego
1 łyżka bułki tartej



Przygotowanie:

Mięso przełożyć do miski. Ogórka i ser pokroić w drobną kosteczkę i dodać do mięsa. 
Wbić jajko, wsypać bułkę tartą i dodać przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać i uformować nie duże kotleciki. 
Ciasto francuskie pociąć na cienkie paseczki i owinąć nimi kotlety. 
Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.

Wstawić do nagrzanego do 160-170 stopni piekarnika i piec około 40 minut.