wtorek, 7 maja 2013

"Galaretka z bita smietana i truskawkami"

Skladniki:

1 galaretka truskawkowa
250 ml smietanki 30% lub 36%
4 truskawki 
2 lyzeczki cukru pudru
posypka cukrowa


Przygotowanie:

1/2 galaretki rozpuscic w 200 ml wody, odstawic do wystygniecia.
Na dno pucharkow ulozyc pokrojone w plasterki truskawki i zalac wystudzana galaretka. 
Wstawic do lodowki do stezenia.
Druga czesc galaretki rozpuscic w 200 ml wody i odstawic zeby wystygla.
Do zimnej galaretki wlac 50 ml smietanki i szybko wymieszac. 
Wlac na stezala galaretke i wstawic do lodowki do ponownego stezenia. 

Smietanke wlac do miski, wsypac cukier puder i miksowac na sztywna piane. 

Udekorowac galaretke smietana, posypac posypka i udekorowac truskawkami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz