czwartek, 15 stycznia 2015

Łazanki

Skladniki:

400 g kapusty kiszonej
350 g kiełbasy
250 g makaronu łazanki ( u mnie lubella )
2 średnie cebule
sól, pieprz
2 ziarenka ziela angielskie
1 liść laurowy


Przygotowanie:

Kapustę wypłukać w zimnej wodzie żeby nie była za kwaśna. Pokroić, włożyć do garnka i zalać zimna wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować aż będzie miękka. Kiełbasę pokroić w większą kostkę, a cebulę w drobną. Na rozgrzana patelnie wlać około 2-3 łyżki oleju i usmażyć kiełbasę z cebulą. 
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Gdy kapusta będzie już ugotowana odcedzić, dodać kiełbasę z cebulą i makaron. Wymieszać dokładnie, doprawić pieprzem i solą.





2 komentarze:

  1. wyglądająbardzo apetycznie :) ja bym dodała jeszcze przesmażonych suszonych grzybów :) ale wieki nie jadlam łazanek te twoje pochłonełabym w mig :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ahh jak ja dawno takich nie robiłam :))

    OdpowiedzUsuń