sobota, 23 lutego 2013

"Rozki z budyniem i jagodami"

Kolejny przepis z ciastem francuskim :)
Jakas wena mnie na nie wziela, bo bardzo duzo przekasek mozna z nim zrobic.
Jak na slodko, tak i na slono.
Ja na razie ide w strone slodkosci :)
Nawet serce sie znalazlo wsrod rozkow :)
Serce oczywiscie dla mezusia :*



Skladniki na 15 szt.

0,5 kg ciasta francuskiego (ja mialam takie prostokatne do rozwalkowania)
1 budyn smietankowy (moj byl duzy, bo mial 64 g i on jest na 750 ml mleka)
sloiczek jagod 190g (ja mialam swoje zrobione, takie zasypane cukrem)
1 jajko
brazowy cukier do posypania


Ciasto francuskie rozwalkowac i podzielic na kwadraty. 
Na kazdy kwadrat nalozyc budyn i jagody, zlozyc na skos i boki docisnac dobrze widelcem.

Rozki ulozyc na papierze do pieczenia, posmarowac roztrzepanym jajkiem i posypac brazowym cukrem.
Piec okolo 20-30 min w temp. 200-220 stopni.
Rozki powinny miec piekny zloty kolor.



  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz