sobota, 23 lutego 2013

"Kotlety mielone nadziewane serem zoltym i ogorkiem konserwowym"

Dzis inna odslona kotletow mielonych. 
Te zwykle mielone sa dobre, ale te sa jeszcze lepsze. 
W polaczeniu z serem i ogorkiem nadaja im ciekawszy smak. 



Skladniki:

450 g miesa mielonego z indyka
2 ogorki konserwowe
50 g sera zoltego tartego
1 jajko
bulka tarta
kucharek
pieprz

Przygotowanie:

Mieso wlozyc do miski, dodac jajko, bulke tarta i przyprawy. Dobrze wymieszac.
Ogorki pokroic w paseczki okolo 3 cm.
Z miesa formowac sredniej wielkosci kulki, ktore trzeba splaszczyc na cienkie placki.
Na placki nalozyc ser zolty i ogorki.



Uformowac kotlety, tylko nie takie okragle jak standardowe mielone, tylko podluzne. 
Obtoczyc w bulce tartej.

smazyc na goracym oleju. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz