czwartek, 21 lutego 2013

"Kotlety schabowe w platkach kukurydzianych"


Tym razem polski tradycyjny kotlet schabowy, ale nie taki tradycyjny, bo zamiast w bulce tartej to w platkach kukurydzianych. Bardzo dobry, a do tego ta chrupiaca panierka :)


Skladniki:

3 kotlety schabowe wieprzowe ( w zaleznosci ile kto potrzebuje)
1 jajko
50 g platkow kukurydzianych
kucharek, papryka slodka mielona
pieprz, czosnek granulowany





Kotlety rozbijamy i przyprawiamy. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do niego odrobine mleka. Platki rozgniatamy lekko tluczkiem do miesa i wsypujemy do talerza.
Kazdego schabowego panierujemy najpierw w jajku, pozniej w platkach kukurydzianych.
Smazymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor.

Podajemy z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym-to oczywiscie tylko moja propozycja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz