poniedziałek, 11 listopada 2013

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Składniki:


3 średnie cukinie
400 g mięsa mielonego wołowego
2 cebule
1 sos pomidorowy 
kucharek
pieprz


Przygotowanie:

Cukinie dobrze umyć pod gorącą woda. Przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, do cebuli dodać mięso i smażyć około 15 minut, przyprawić kucharkiem i pieprzem. 1/3 cześć wydrążonego środka cukinii pokroić i dodać do mięsa i smażyć około 5 minut. Sos przygotować według przepisu i dodać do mięsa. Dusić około 10 minut. 
Na cukinie nakładać farsz i zapiec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Chwile przed wyciągnięciem posypać serem i jeszcze chwile zapiekać.