Składniki:
4 pojedyncze piersi z kurczaka ( 1 kg )
ser mozzarella w plastrach ( 6 plastrów )
przyprawa do kurczaka
2 płaty ciasta francuskiego
natka pietruszki
1 jajko
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Naciąć wzdłuż i do każdej piersi włożyć ser i natkę pietruszki.
Posypać z dwóch stron przyprawą do kurczaka.
Ciasto francuskie przeciąć na pół i na każdy kawałek ułożyć pierś.
Wystające boki ciasta francuskiego ponacinać nożem, tak żeby zrobić warkocz.
Piersi zawinąć ciastem francuskim. Jajko rozmącić i posmarować nim górę ciasta.
Posypać majerankiem i słodką papryką.
Piersi ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 40 minut.