Składniki:
1kg piersi z kurczaka
3 duże cebule
400g pieczarek
200g startego żółtego sera
4 łyżki majonezu
ostra mielona papryka
sól. pieprz
3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić papryką, solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Następnie przyprawić solą i pieprzem i podsmażyć na 1 łyżce oleju. Smażyć około 10 minut. Przełożyć na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru wody.
Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z majonezem.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć kurczaka, na kurczaka wyłożyć cebulę, następnie pieczarki i na górę żółty ser. Wstawićdo nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut.