Składniki:
3 duże jogurty jogobella owoce leśne (każdy po 400g )
400g jagód lub borówek amerykańskich
300g malin
5 galaretek o smaku owoców leśnych
1 paczka okrągłych małych biszkoptów
Przygotowanie:
3 galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia.
Jogurty przelać do miski i wlać zimną galaretkę. Energicznie wymieszać do całkowitego połączenia.
Na dno formy ułożyć biszkopty i zalać masą. Do masy powkładać 150g jagód i 150g malin.
Łyżką wgładzić masę, tak żeby owoce nie były widoczne.
Wstawić do lodówki do stężenia.
2 galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody, następnie dolać 600 ml zimnej wody ( ja używam z filtra i robię tak żeby galaretka szybciej stężała ) i wymieszać. Galaretkę wstawić do lodówki żeby trochę stężała.
Gdy masa całkowicie zastygnie ułożyć resztę owoców i zalać galaretką.