sobota, 20 lutego 2016

Sernik na zimno

Składniki:

3 duże jogurty jogobella owoce leśne (każdy po 400g )
400g jagód lub borówek amerykańskich
300g malin
5 galaretek o smaku owoców leśnych
1 paczka okrągłych małych biszkoptów


Przygotowanie:

3 galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. 
Jogurty przelać do miski i wlać zimną galaretkę. Energicznie wymieszać do całkowitego połączenia. 
Na dno formy ułożyć biszkopty i zalać masą. Do masy powkładać 150g jagód i 150g malin. 
Łyżką wgładzić masę, tak żeby owoce nie były widoczne. 
Wstawić do lodówki do stężenia. 
2 galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody, następnie dolać 600 ml zimnej wody ( ja używam z filtra i robię tak żeby galaretka szybciej stężała ) i wymieszać. Galaretkę wstawić do lodówki żeby trochę stężała. 
Gdy masa całkowicie zastygnie ułożyć resztę owoców i zalać galaretką. 
Wstawić do lodówki.