Składniki na 14 naleśników:
450 g pieczarek
1 średnia cebula
2 pojedyncze duże piersi z kurczaka
2 sosy pieczeniowe jasne
sól, pieprz
150 g sera żółtego ( użyłam goudy )
Naleśniki zrobiłam z tego przepisu
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w średnią kostkę. Pieczarki i cebulę w drobną.
Pieczarki z cebulą usmażyć na 2 łyżkach oleju. Gdy będą miękkie odcedzić na sitku z nadmiaru wody. Kurczaka usmażyć z solą i pieprzem. Sos zrobić według opisu na opakowaniu, tylko zmniejszyć ilość wody ( do 2 dałam 500 ml ).
Do usmażonego kurczaka dodać pieczarki i sos. Wymieszać i doprawić, gdy jest mało słone.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na każdy naleśnik nałożyć około półtora łyżki farszu i zwinąć. Ułożyć na blasze i posypać żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiec około 15 minut.