Składniki:
1 kg sera ( użyłam gotowego z wiaderka łowicki )
200 g masła
6 jajek
220 g cukru
2 budynie waniliowe bez cukru
3 łyżki drobnej bułki tartej
1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę.
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać do masy i zmiksować Następnie dokładamy budyń i bułkę tarta. Po utarciu dodajemy ser i miksujemy na najniższych obrotach. Białka ubijamy na sztywna piane, dodajemy do masy serowej i mieszamy delikatnie łyżką. Masę dzielimy na 2 równe części i do jednej dodajemy kakao, dokładnie mieszamy.
Formę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i posypujemy maka. Następnie nakładamy masę- na środek formy wlewamy 2 łyżki ciemnej masy, na ciemna masę 2 łyżki jasnej masy, na jasna ciemna i tak aż masa się skończy.