poniedziałek, 13 marca 2017

Ciastka z kruchego ciasta z twarogiem, truskawkami i borówkami

Składniki na 12 ciastek:

1 ciasto francuskie
250 g twarogu ( użyłam z wiaderka z piątnicy )
2 łyżki cukru pudru+do posypania ciastek
półtora łyżeczki ekstraktu z wanilii
truskawki, borówki


Przygotowanie:

Ser przełożyć do miski, dodać cukier, ekstrakt z wanilii i wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. 
Z każdego formować ciasteczka tak jak pokazane na zdjęciach. 
Nałożyć ser i owoce.








Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 25-30 minut aż ciastka się zrumienią.
Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i ułożyć na kratce. 
Gdy wystygną posypać cukrem pudrem.