Składniki na 2 roladki:
2 płaty ciasta francuskiego
500 g piersi z kurczaka
8 średnich pieczarek
2 średnie cebule
200-300 g tartego sera mozzarella
przyprawa do kurczaka lub kebab gyros
pieprz, kucharek
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w średnią kostkę, doprawić przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Odstawić do wystudzenia. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę, doprawić kucharkiem i pieprzem i usmażyć na odrobinie oleju.
Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim kurczaka, pieczarki z cebulą i posypać serem.
Zwinąć roladę, najpierw krótkie brzegi złożyć, a później dłuższe i dokładnie zlepić.
Roladę złączeniem do dołu ułożyć na folii aluminiowej i nakłuć widelcem lub wykałaczką.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, włożyć rolady i piec około 30 minut na złoty kolor.