Tym razem polski tradycyjny kotlet schabowy, ale nie taki tradycyjny, bo zamiast w bulce tartej to w platkach kukurydzianych. Bardzo dobry, a do tego ta chrupiaca panierka :)
Skladniki:
3 kotlety schabowe wieprzowe ( w zaleznosci ile kto potrzebuje)
1 jajko
50 g platkow kukurydzianych
kucharek, papryka slodka mielona
pieprz, czosnek granulowany
Kotlety rozbijamy i przyprawiamy. Jajko roztrzepujemy i dodajemy do niego odrobine mleka. Platki rozgniatamy lekko tluczkiem do miesa i wsypujemy do talerza.
Kazdego schabowego panierujemy najpierw w jajku, pozniej w platkach kukurydzianych.
Smazymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym-to oczywiscie tylko moja propozycja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz