Składniki:
800 g kiełbasy ( u mnie śląska )
10 małych cebul
2 cukinie
4 papryki ( u mnie żółta i czerwona )
350 g pieczarek
1 przecier pomidorowy ( 142 g )
kucharek, pieprz, chilli
Przygotowanie:
Kiełbasę i cebule pokroić w półplasterki. Cukinie obrać i pokroić w dużą kostkę, a paprykę w małą. Pieczarki umyć i pokroić w średnią kostkę.
Na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju usmażyć kiełbasę, przełożyć do dużego garnka. Na tej samej patelni podsmażyć cebule i dodać do kiełbasy. Następnie do garnka dodać paprykę i pieczarki, doprawić przyprawami. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40-50 minut. Następnie dodać cukinie i dusić, aż będzie miękka. Po tym czasie dodać przecier i gotować jeszcze z 5 minut.
Podawać z chlebkiem lub bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz