niedziela, 16 czerwca 2013

"Roladki schabowe z pieczarkami, serem i ogorkiem"

Skladniki:

6 kotletow schabowych
6 srednich pieczarek
6 plasterkow sera zoltego
2 ogorki konserwowe
1 mala cebula
pol lyzki maki
2 jajka
bulka tarta
kucharek, pieprz, czosnek granulowany




Przygotowanie:

Kotlety rozbic na cienkie plastry. Pieczarki, cebule i ogorki pokroic w drobna kostke. Pieczarki i cebule usmazyc na lyzeczce oliwy. Odstawic do wystygniecia. Na kotlety nakladac plaster sera, pieczarki z cebula i  ogorki. Jajko roztrzepac, dodac make, kucharek, pieprz, czosnek i wymieszac. Panierowac roladki najpierw w jajku, pozniej w bulce tartej i smazyc na zloty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz