sobota, 2 listopada 2013

Rolady śląskie

Składniki na 8 rolad:

1 kg mięsa wołowego
5 ogórków kiszonych
1 duża cebula
200 g boczku
musztarda sarepska
olej do smażenia
sol, pieprz
ziele angielskie
liść laurowy


Przygotowanie:

Ogórki, cebule i boczek kroimy w drobna kostkę. Mięso pokroić w plastry i rozbić na cienkie płaty  Na każdy płat mięsa nałożyć 1-2 łyżeczki musztardy i rozsmarowac, na to cebule, ogórki i boczek, wszystko posolić i popieprzyć. Następnie zwinąć mięso w roladkę i owinąć folia aluminiowa ( wtedy mamy pewność ze farsz nam nie wypadnie )
Na rozgrzana patelnie wlewamy olej i układamy rolady, smażymy na dużym ogniu z dwóch stron (około 10 minut z każdej strony ), następnie dolewamy wody, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy  i dusimy aż rolady będą miękkie (około 1 - 1,5 godziny)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz