Składniki:
1,2 kg wołowiny
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
2-3 łyżeczki oleju
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, dodać olej i nasmarować mieszanką mięso.
Czosnek rozgnieść nożem i ułożyć na mięsie.
Czosnek rozgnieść nożem i ułożyć na mięsie.
Następnie szczelnie zapakować w folię aluminiową i włożyć najlepiej na całą noc
(około 12h) do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanki ( nie ściągając folii ) i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 2 godzin.
Gdy mięso będzie już upieczone, odstawić do wystudzenia, a następnie ściągnąć folię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz