Skladniki:
1 galaretka truskawkowa
250 ml smietanki 30% lub 36%
4 truskawki
2 lyzeczki cukru pudru
posypka cukrowa
Przygotowanie:
1/2 galaretki rozpuscic w 200 ml wody, odstawic do wystygniecia.
Na dno pucharkow ulozyc pokrojone w plasterki truskawki i zalac wystudzana galaretka.
Wstawic do lodowki do stezenia.
Druga czesc galaretki rozpuscic w 200 ml wody i odstawic zeby wystygla.
Do zimnej galaretki wlac 50 ml smietanki i szybko wymieszac.
Wlac na stezala galaretke i wstawic do lodowki do ponownego stezenia.
Smietanke wlac do miski, wsypac cukier puder i miksowac na sztywna piane.
Udekorowac galaretke smietana, posypac posypka i udekorowac truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz